•  
  •  
Onderwaterhockey clinic

Onderwaterhockey clinic

En ja wel, woensdag 26 september was het zo ver. Na vele malen m’n goede vriendinnetje Lotte Haartsen afgewezen te hebben om een keer mee te doen met Onderwaterhockey, ben ik tóch overstag gegaan. Samen met een andere vriendin, Madelon Nijhoff, gingen we het avontuur aan.
Want ja, hoe kon ik immers zeggen dat onderwaterhockey een ‘gekke sport’ was,en ik ‘het niet leuk vind’, als het het nooit geprobeerd heb…
We hebben ons eerst verzameld in het clubhuis van Argonauta waar we onder het genot van een kopje koffie/ thee uitleg kregen over de sport en het spelletje in zijn algemeen. Dit gaf al meer verduidelijking, maar uiteindelijk het bad in gaan zegt tóch meer. Badpak aan, snorkel en bril op, handschoen en stick uitkiezen, flippers aan en het water in!
En poeh wat is het heftig! Na ‘een paar’ banen ingezwommen te hebben boven water, ging het ‘onderwater’ stuk beginnen! Leuk! Over de bodem, rondjes draaien, met puck over de bodem etc. Allemaal techniek training! Aan het einde van de eerste les zijn we afgesloten met een partijtje waar we gelijk goed zagen hoe het allemaal in z’n werk ging! Snelheid, veel uithoudingsvermogen en energie zijn zeker nodig! En dit maakt het ook zo leuk!
De volgende lessen gingen we verder met de techniek-trainingen en steeds meer partijtjes. En wat geeft het een kick als je scoort, het samenspel tussen je ‘teamgenoten’ begrijpt en steeds meer uithoudingsvermogen opbouwt!
Ik heb de introductiecursus als zeer positief beschouwd! Alle Argonauta-leden die meehielpen, zaten daadwerkelijk vol passie voor de sport en daadkracht om ons ‘beginnelingen’ het te leren!
Al met al zeker een aanrader om deze sport te leren kennen, of natuurlijk zelfs het als nieuwe sport te gaan beoefenen!
Veel zwemplezier! Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*